Svadobné šaty rôznych štýlov

Stalo sa to mnohým budúcim nevestám…ani nevedeli ako a zrazu si v salóne skúšali úplne iné šaty, nech po akých odjakživa túžili. Každá z nás uprednostňuje iný štýl oblečenia a svadobné šaty nie sú výnimkou. Vopred si ujasniť, aký štýl vlastne hľadáme, nám dokáže ušetriť more času, ktorého je v období predsvadobných príprav vždy akosi málo. Ak ste sa rozhodli hľadať šaty na internete, ste na správnej adrese. Z každého typu vám ponúkneme hneď niekoľko možností. Tak sa pohodlne usaďte, otvorte si šampanské a užite si výber tých najdôležitejších šiat, aké si kedy oblečiete.

Prečítajte si aj: Svadobné šaty pre každý typ postavy

Ako postupovať pri výbere svadobných šiat?

1. Jasný strih

Vo veku, keď sa chystáte pred oltár už určite viete, aký strih oblečenia vám sedí. Uprednostňujete skôr tenké ramienka či prekryté paže? Trúfate si na obtiahnutý model alebo hľadáte niečo voľnejšie? Pozor, aby ste kvôli jednému detailu na šatách, ktorý si zamilujte, neprehliadli to, že vám v skutočnosti vôbec nesadli.

2. Pohodlie vs. póza

Ešte predtým, ako navštívite svadobný salón alebo zablúdite do e-shopu so svadobnými šatami je dobré popremýšľať nad tým, akú svadbu vlastne plánujete. Bude to komorný obrad so slávnostným obedom alebo zábava do rána, na ktorej sa plánujete odviazať? Ak je vašou prioritou vyzerať dobre na fotkách, vydržíte aj v menej pohodlných šatách. No ak na svadbe už budete naháňať vlastné deti a sotva si sadnete k stolu, hľadajte skôr šaty z ľahučkých materiálov.

3. Nie každá rada je dobrá

Posledné roky je trendom užiť si na maximum už samotný výber šiat a povýšiť ho na malú oslavu s priateľkami. Na tom by nebolo nič zlé, no pozor, koho si na takúto „párty“ pozvete. Naozaj vám vedia všetky zúčastnené úprimne povedať, čo vám skutočne pristane? Poznajú váš vkus a zhodnete sa v preferovanom štýle? Predtým, ako si necháte poradiť od iných, je fajn si najprv rôzne typy šiat prezrieť na internete a urobiť si aspoň hmlistú predstavu o ponuke. Ujasnite si sama pred sebou, čo naozaj chcete a raďte sa radšej len o detailoch. Tak ľahko sa vám potom nestane, že namiesto jednoduchých šiat skončíte v modeli s dvojmetrovou vlečkou. Áno, priznávame, môže sa stať, že zažijete lásku na prvý pohľad pri šatách, ktoré vôbec nezodpovedajú vašim pôvodným predstavám. Vlastne, úplne rovnako to funguje s mužmi. No aby ste sa vyhli sklamaniu, určite sa vám bude hodiť si vopred ujasniť aspoň to, čo si určite domov priniesť nechcete. V oboch prípadoch.

Na princeznú

Šaty s vlečkou, vyšívané… mnohé z nás si celý život predstavujú, že pred oltár dokráčajú ako skutočné princezné. V šatách s nadýchanou sukňou, ktoré vyčarujú osí driek. Ide to aj bez toho, aby ste na sebe nosili niekoľko vrstiev látky. Elegantnou verziou róby ako z kráľovskej svadby sú lesklé šaty s kamienkovým opaskom. Okrem toho máme pre vás niekoľko možností so sukňou z tylu, ktorá je luxusná a pohodlná zároveň. Svadobné šaty s korzetom, na tenké ramienka či s rukávom… nájdite strih, ktorý vám sadne bez nutnosti akýchkoľvek kompromisov.

<<< Biele lesklé šaty s kamienkami - Mia Dresses

 

Antická bohyňa

Nesmierne pristanú najmä ženám so športovým typom postavy. Väčšinou majú hrubé ramienka, no v našej ponuke nájdete aj originálnu alternatívu v podobe plisovaných šiat so zapínaním okolo krku. Svadobné šaty antického strihu spájajú nenútenú eleganciu s nadčasovým štýlom. Ak budú vašou voľbou, určite sa vám nestane, že sa o pár rokov budete pri pozeraní svadobných fotografií červenať. Tento strih nikdy nevyjde z módy, na to prisaháme.

 

Madam extravagancia

Plánujete počas svadobného dňa všetkým vyraziť dych? Nebojíte sa pútať pozornosť a chcete, aby si vás všetci zapamätali? Tak potom stavte na šaty s detailom, ktorý bije do očí. Obrovský vrstvený volán, mašľa, provokatívny korzet či viac odhalenej kože, než je pri nevestách bežné - tým všetkým dokážete prítomných šokovať i ohúriť. Extravagantné svadobné šaty nie sú pre každú ženu, no ak je túžba byť stredobodom pozornosti súčasťou vašej osobnosti, tak je to len vaša vec. A to, aké šaty si vyberiete, tiež!  

Biele priliehavé šaty s volánom - Mia Dresses >>>

Extra tip: Overal

Obliecť si na svadbu nohavice sa považuje za najvyšší stupeň odvahy neviest. Ak vám nevadí búrať mýty a rada v móde prekračujete hranice, vyrazte povedať svoje „áno“ v štýlovom bielom overale.  

<<< Biely voľný overal - Mia Dresses

Boho štýl

Na svadby vonku či na pláži sa hodí úplne dokonale. S elegantnými doplnkami však v bielych boho šatách zvládnete aj obrad v kostole. Bohémsky štýl charakterizujú voľné materiály, ktoré pôsobia romanticky a uvoľnene. Maximálne trendy modelom sú v tomto roku midi šaty s čipkou. Šifónové svadobné šaty s rozparkom a jemným volánom si dokážeme rovnako dobre predstaviť na pláži i v obradnej sieni. Ak ste voľnomyšlienkárka s jasným pohľadom na život, zvoľte šaty, ktoré ukážu, že sa nikdy nenecháte ničím zväzovať. S výnimkou svadobného sľubu.  

 

Jemná elegancia

Rokmi overená klasika, ktorou nikdy nemôžete nič pokaziť. Svadobné šaty v nadčasovom štýle majú dokonalý strih a detaily. Sú sofistikované vo svojej premyslenej jednoduchosti. Tieto šaty vám dovolia zažiariť, pretože nechajú vyniknúť vašu prirodzenú krásu. Príkladom je novinka z nášho e-shopu - šaty rafinovaného strihu s rukávmi, ktoré viac zakryjú než odhalia, no budete v nich vyzerať ako kráľovná. K takémuto typu šiat voľte len jemne upravené vlasy a decentné doplnky. Ak plánujete svadbu na úrade, tento typ šiat je najlepšou voľbou. 

Biele spoločenské šaty s trblietavými rukávmi - Mia Dresses >>>

 

Satén

Elegancia, luxus a  jemnosť… to sú tri slová, ktoré najlepšie vystihnú saténové svadobné šaty. Hoci ide o materiál, mnohé satén vnímajú ako samostatný štýl. Tiež ho milujete? Dovoľte mu rozmaznať vás aj počas svadobného dňa. Modernou voľbou sú biele šaty s odhaleným chrbtom či okolo krku s vysokánskym rozparkom. Ak máte rada áčkový strih, zapáčia sa vám šaty so širšou sukňou. Dokonalé krivky zdôraznia šaty a lá morská panna. 

 

Sú to tie pravé?

Ak stále váhate, či šaty, ktoré si plánujete kúpiť, sú tie pravé, dáme vám poslednú radu: Doprajte si pár minút a popremýšľajte nad tým, či naozaj zodpovedajú vášmu vkusu a sedia štýlom k tomu, čo každý deň nosíte. Ako nevesta môžete vyzerať inak a výnimočne, no vždy to musíte byť v prvom rade vy. Váš nastávajúci si vás berie preto, že vás má rád takú, aká ste a ani pred oltárom nechce stretnúť ženu, ktorá sa snaží byť kým nie je. Tak na to nezabúdajte a nič zbytočne nepreháňajte. Nájdite svadobné šaty, ktoré budú zodpovedať vašim tajným túžbam. A vôbec vás nemusia stáť celú výplatu. Menej je niekedy naozaj viac.

Pre viac inšpirácie zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu