Stužková bez faux pas

Možno sa vám zdá, že váš veľký deň je ešte ďaleko, no vo víre povinností sa ani nenazdáte a zrazu je tu. Stužková. Oslava dospelosti, slobody, a zároveň nostalgická rozlúčka s bezstarostnými rokmi. Budete na ňu spomínať ešte dlho a k fotografiám sa budete vracať aj po rokoch. Poobzerajte sa už teraz po šatách, s ktorými si dôležitú udalosť vášho života užijete naplno. Nie každá plesová róba sa totiž hodí na slávnosť všetkých slávností - stužkovú.

Prečítajte si aj: Objavte dokonalé biele spoločenské šaty

Nie je výnimkou, ak je práve stužková slávnosť prvou udalosťou v živote ženy, na ktorú si oblečie spoločenské šaty. Preto treba každej mladej slečne odpustiť, ak v tomto veku ešte celkom neovláda pravidlá plesovej módy. Na všetky dôležité rady sme tu my. Pre budúce maturantky sme spísali súbor pravidiel, ktoré sa oplatí dodržať, ak sa po rokoch nechcú pri videách zo stužkovej červenať. Objavte tajomstvá štýlu, ktorý prezradí všetko o výnimočnom životnom období, v ktorom sa konajú stužkové slávnosti.  

Fialové tylové midi šaty - Mia Dresses >>>

Jemné farby

Na hranici dospelosti nám pristanú najmä jemné farby - nežné pastelové tóny či metalické odlesky. Farby drahokamov, ako sú smaragd, rubín či zafír, nesú so sebou istú vážnosť, ktorá by mohla pôsobiť neprimerane. Vašou výhodou je, že teraz si môžete dovoliť aj odtiene, ktoré v istom veku už nevyzerajú až tak dobre. Aj naše mentolové šaty s korálikmi sú určené najmä pre mladé ročníky. Na stužkovú sú ako stvorené - decentné, no pritom zaujímavé vo svojich detailoch. Začnime pri látke, ktorá je jemne trblietavá. Pokračovaním sú korálikové ozdoby na ramenách a čerešničkou na torte originálny strih a nadýchaná sukňa. Nič viac už ani netreba.  

<<< Mentolové trblietavé šaty s korálikmi - Mia Dresses

Ľahučké materiály

Podobne ako s farbami je to aj s použitými materiálmi. Luxusný zamat či ťažký brokát nechajte pre skôr narodené dámy. Vašou ideálnou voľbou bude jemný satén či ľahučký tyl. Saténové šaty boli túto sezónu obľúbeným kúskom družičiek a horúci trend sa zo svadieb preniesol aj na stužkové. Tyl je zase stávka na istotu -  v oblasti spoločenských šiat snáď niet obľúbenejšieho materiálu. Je ľahký ako pierko, a pritom pôsobí elegantne. Vytvorí nadýchanú sukňu, ktorá sa na princeznovské šaty hodí absolútne dokonale. A práve tie sú na stužkových najobľúbenejšie. Prezrite si aj ďalšie farebné možnosti obľúbených tylových šiat s korzetom.   

Staroružové tylové šaty s korzetom - Mia Dresses >>>

Ani dievča, ani žena 

V maturitnom ročníku sme si všetky mysleli, že smieme všetko. Prekročili ste hranicu dospelosti, môžete sa naučiť šoférovať auto a čoskoro sa možno aj odsťahujete. Aj v móde vás to začína ťahať k ženskejším strihom a široké mikiny posúvate mladšej sestre či kamoške. Snaha o príťažlivosť už má v tomto veku svoje miesto, no nesmie sa zamieňať s vyzývavosťou. Bolo by veľkou chybou predvádzať sa na stužkovej v šatách ako z diskotéky. Ak sa vám páčia rozparky a výstrihy, pri šatách na stužkovú si zvoľte šaty, ktoré odhalia len jednu časť tela, nekombinujte dokopy všetky sexi prvky. Druhý tip, ako si neurobiť hanbu, je myslieť vždy pri výbere šiat na pedagógov, ktorých stretnete najbližšie už v pondelok v škole. Naše saténové šaty v aktuálne obľúbenej zelenej farbe majú na chrbte šnurovačku, ktorá udrží váš výstrih v želanej podobe. A s tajným rozparkom odhalíte nôžku len vtedy, keď chcete.   

<<< Zelené saténové šaty s odhaleným chrbtom - Mia Dresses

Romantické detaily

Zdá sa vám, že je toho v oblasti spoločenskej módy až príliš, čo nemôžete? Pravda je niekde inde. V skutočnosti si práve v maturitnom ročníku môžete dovoliť obliecť štýly, po ktorých možno už nikdy nesiahnete. Korzetové šaty, volány, trblietky… Aj lesklé šaty s ozdobnými kamienkami boli práve pre vás ušité. Okrem toho si na stužkovú môžete obliecť aj biele šaty, ktoré budú na všetkých svadbách, ktoré kedy navštívite, prísne zakázané. Prezrite si hravý model s priesvitným korzetom a sukňou v midi dĺžke.    

Svetlomodré lesklé šaty s kamienkami - Mia Dresses >>>

Extra tip: Rebelka

Ak ste celú strednú školu patrili k dievčatám, ktoré kráčali proti davu, určite vás nepresvedčíme, že v túto jednu noc to má byť inak. Radšej vám ponúkneme šaty, ktoré splnia vaše predstavy o spoločenskej róbe. Buďte opäť raz iná ako všetky ostatné. Týmito šatami všetkým dokážete, že sa dá zostať jedinečnou aj pri dodržaní všetkých noriem. Romantické mašle, trblietky a tyl tvoria s čiernou farbou kombináciu, ktorej neodolá žiadne mladé rebelské srdce. Prezrite si ich „naživo“ v našom videu.

<<< Čierne trblietavé tylové midi šaty - Mia Dresses

Hľadáte skôr jednoduché šaty na stužkovú alebo si chcete užiť svoju prvú večernú róbu v plnej kráse? Oba typy nájdete v našom e-shope a v prípade otázok vám s výberom rady poradíme.

Videli ste už naše nové videá? Pozrite si, ako vaše vysnívané šaty vyzerajú “naživo” na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu