Šaty pre svadobnú mamu

Nielen šaty pre nevestu a družičku majú svoj predpísaný dress code. Chystáte sa na svadbu syna či dcéry? Určite sa už tohto dňa neviete dočkať. A vaše šaty budú jeho dôležitou súčasťou. Nájdite také, v ktorých sa celý deň budete cítiť pohodlne a krásne. Maximálne vkusné, elegantné, a pritom poriadne rafinované, aby skryli každý drobný nedostatok. Zahalia, čo má zostať skryté, podčiarknu, čo je na vás výnimočné.

Prečítajte si aj: Ako vznikli koktejlové šaty?

Aké sú vhodné šaty pre svadobnú mamu?

Odpoveď nie je úplne jednoznačná - závisí od veku, formálnosti svadby a preferencií konkrétnej dámy. Medzi nami ženami sa však hovorí niekoľko nepísaných pravidiel, ktoré sa oplatí dodržať. Prvé a najdôležitejšie je rovnaké, ako pre družičky: Nezatieniť nevestu. Šaty svadobnej mamy by určite nemali byť vyzývavé. Pri výbere myslite hlavne na to, že v nich budete oblečená niekoľko hodín. Podľa toho voľte materiál i strih. Z farieb sú vhodné všetky odtiene pastelov a neutrálnych tónov. Na leto sa viac hodia svetlejšie farby, no cez zimu sú obľúbené aj tmavé odtiene, ako napríklad bordová či kráľovská modrá. Absolútne nevhodné sú šaty krikľavé. Ak si nevesta želá, aby družičky boli oblečené v jednej farbe, vaše šaty by nemali byť rovnaké. Takisto by ten istý odtieň šiat nemali zvoliť obe svadobné mamy.

Béžové zavinovacie midi šaty - Mia Dresses >>>

Krátke a midi

Svetlé

Pre svadobnú mamu ako z katalógu sú tu midi šaty v jemných pastelových odtieňoch. Práve túto kombináciu nosia svadobné mamy často a rady. Ak sa pripravujete na letnú svadbu, sviežou voľbou sú mentolové šaty s čipkou. Nadýchaná, vzadu predĺžená sukňa pôsobí originálne a mladistvo. Retro strih staroružových šiat s áčkovou sukňou ozvláštnili volánové rukávy. Dávku noblesy im pridala jemne trblietavá látka. Ženám všetkých kriviek a tvarov sa prispôsobia zavinovacie šaty. Majú vkusný vzor a brošňu v tvare kvetu. Ženy, ktoré chcú zakryť ramená, ocenia nadýchané predĺžené rukávy. Ak hľadáte niečo podobné, no bez vzoru, prezrite si tieto béžové šaty.  

 

Výrazné

Modrá je odjakživa symbolom elegancie, preto sa dokonale hodí aj na šaty pre svadobnú mamu. V netypickom odtieni tyrkysovej nájdete u nás zavinovacie šaty s brošňou. Kráľovská modrá zas pristane tylovým šatám s priesvitnými rukávmi. Ušité sú z trblietavej látky, ktorá podčiarkne, aký slávnostný je pre vás svadobný deň. Alebo stavíte radšej na zelenú? Ani s týmto výberom neurobíte krok vedľa. Ak si plánujete obliecť kratšie šaty nad kolená, práve toto je vhodná verzia mini šiat pre ženu, ktorá vydáva dcéru či žení syna. Dvojitá brošňa z nich robí výnimočný kúsok, ktorý pekne sadne na rôzne typy postavy. 

 

Dlhé

Svetlé

Plánujete si obliecť šaty až po zem? Vybrali sme pre vás trojicu modelov, ktoré sú neopozerané a vo svojich detailoch absolútne dokonalé! Nežné levanduľové šaty jednoduchého strihu pôsobia nadmieru decentne, no upútajú vďaka trblietavému opasku. Bonusom je, že sú vyrobené zo šifónu, ktorý sa radí medzi najpohodlnejšie materiály vôbec. Sivé šaty majú rafinovane poodhalený chrbát ozdobený čipkou a ľahkú padavú sukňu. O maximálnom komforte môžu rozprávať majiteľky šifónových šiat s voľnými rukávmi a plisovanou sukňou. Ak potrebujete zakryť akékoľvek nedostatky na vašom tele, tieto šaty vás zachránia s gráciou. Vieme, že ružová je u svadobných mám obľúbená, preto máme v tejto farbe k dispozícii aj ďalšie šaty s dlhými rukávmi. Ak hľadáte niečo viac zmyselné, odporúčame zavinovacie šaty s rozparkom a zaujímavo riešenými rukávmi. Na veľkú svadbu v sále sa zas hodia priliehavé šaty s čipkou.    

 

Výrazné

Čo šaty, to skvost! Maxi šaty výraznejších odtieňov sa hodia na svadby, ktoré sú trošku viac nóbl. Modré šaty v štýle morskej panny podčiarknu dokonalú siluetu. Bordové šaty s volánovými rukávmi a rafinovaným rozparkom zas nechávajú viac priestoru na fantáziu. Luxusom dýchajú šaty pretkané lesklou niťou v jedinečnom tmavoružovom odtieni. Prezrite si aj ďalšie dlhé šaty z našej ponuky.  

 

Dôležité detaily

Stále sa neviete rozhodnúť, aké šaty na taký dôležitý deň zvoliť? Poradíme vám malý ťahák: Vždy sa zamyslite, či by ste o daných šatách povedali, že sú „decentné“. Práve tento prívlastok má šaty pre svadobnú mamu najlepšie vystihovať. Trblietavý opasok, jemná čipka, dekoratívna brošňa, zaujímavé viazanie či výrazné rukávy - to všetko dokáže pridať vášmu štýlu štipku elegancie bez toho, aby bol až príliš okázalý. Rovnako premýšľajte pri výbere šperkov a topánok. Všetky dobre vieme, ako často v móde platí, že menej je viac. A na svadbách zvlášť.

Pre najnovší obsah zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu