Šaty na nízku postavu

Nemusíte mať výšku modelky, aby ste sa cítili príťažlivá. Každá ženská silueta môže vyzerať v šatách pôvabne a žensky. Stačí zvoliť správny strih, nepodceniť detaily a poznať pár šikovných tipov, ktoré dokážu na počkanie pridať niekoľko centimetrov. V každej dĺžke existujú štýly šiat, ktoré práve nižšej postave výnimočne lichotia. Nemať ich v šatníku by bola chyba. Tušíte, ktoré máme na mysli?

Prečítajte si aj: Ako vznikli koktejlové šaty?

Mini šaty

Šaty nad kolená sú pre vás ako stvorené, pretože nohy v nich pôsobia dlhšie. Pre maximálny efekt si k nim obujte nude lodičky, prípadne hot tip sezóny - priesvitné šľapky na podpätkoch. Do módy sa túto sezónu vrátil aj obľúbený netopierí strih rukávov, ktorý vás zachráni aj v prípade, že ste veľmi útla. Ide o jeden z najuniverzálnejších štýlov šiat, ktorý pristane snáď každej žene. Okrem toho je veľmi pohodlný - ležérny, no nesmierne elegantný. Ak hľadáte ideálne krátke šaty na nízku postavu, v ktorých zaujmete na oslave a využijete ich aj na najbližšej dovolenke, zvoľte šaty voľného strihu v niektorej zo žiarivých letných farieb.

Mentolové krátke šaty s voľnými rukávmi - Mia Dresses >>>

Ďalšie strihy mini, ktoré vám dokonale pristanú

Základným prvkom všetkých mini šiat, ktoré sadnú nižším ženám, je predelenie v páse - či už pomocou zúženia strihu alebo stuhy či opasku. Ďalšie detaily dokážu tiež dopomôcť k tomu, aby ste pôsobili vyššie. Šaty s výstrihom do V predlžujú krk a trup. Dobrou voľbou je pre vás aj tzv. fit & flare strih, čiže šaty s priliehavou vrchnou časťou a rozšírenou sukňou. Rovnako pôvabne na vás pôsobia i puzdrové šaty obopínajúce postavu. V našom e-shope ich nájdete s rafinovaným prešívaním, ktoré vyformuje krivky. Dostupné sú v niekoľkých farbách. K dokonalému efektu vám vo všeobecnosti dopomôže aj zvoliť jednofarebné šaty.  

 

Midi dĺžka

Priliehavé midi šaty vám nosiť neodporúčame, no tie s áčkovou sukňou budú na vás vyzerať perfektne. Máte radšej romantickú ružovú či tmavú klasiku? V oboch variantoch máme pre vás šaty asymetrického strihu, ktoré sú naozaj luxusnou voľbou. Práve nerovný strih je ďalším trikom, ktorý dokáže vašu siluetu jemne predĺžiť. Prezrite si preto aj našu ponuku sukní, ktoré sú vpredu kratšie ako vzadu. 

 

Ako nosiť maxi?

Niektoré výnimočné udalosti vyžadujú dlhé spoločenské šaty. To pre vás nebude žiadny problém, ak zvolíte šaty s priliehavou hornou časťou, ktorú zabezpečí šikovná šnurovačka, a sukňou voľne rozšírenou tesne pod rebrami. Ak vám vyhovujú vyššie podpätky, nájdite šaty v dĺžke, ktorá ich zakryje a v okamihu máte želanú výšku. Stále veríte mýtu, že dlhé letné šaty sú len pre vysoké? Poradíme vám 3 tipy, vďaka ktorým si ich konečne obľúbite: Ideálne maxi šaty na nízku postavu nie sú príliš objemné, majú véčkový výstrih a viazanie v páse čo najvyššie. Trik našich šiat je v tom, že viazanie môže byť dvojité, takže si ich uviažete aj tesne pod prsiami, čím postavu opticky predĺžite. Na nízku postavu sú absolútne dokonalé!

Extra tip: Rafinované riasenie

Ak je riasenie správne použité, dokáže čo to pridať nielen na objeme, ale aj na dĺžke. Podmanivé šaty po členky s jemným kvetovaným vzorom vám vyčarujú rozprávkovú siluetu.

 

Toto radšej nie:

Šaty ceruzkového strihu do polovice lýtok nie sú pre vás tým pravým orechovým. Rovnako šaty v štýle morskej panny či s priesvitnou sukňou podšitou spodničkou pristanú najmä ženám s vysokou postavou. Ich strih je prispôsobený práve na to, aby opticky predelil pridlhú siluetu.   

 

 

Vieme, aké náročné je odolať, ak sa vám nejaké šaty naozaj zapáčia, a to aj v prípade, že vašej postave až tak nesedia. Ak si ich naozaj musíte kúpiť, pomôžte si aspoň doplnkami, ako sú opasok či špicaté topánky na vysokom podpätku. V opačnom prípade nájdete pre seba stovky šiat ideálnych strihov na nízku postavu v našej ponuke aktuálnych modelov.

Videli ste už naše nové videá? Pozrite si, ako vaše vysnívané šaty vyzerajú “naživo” na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu