Leto v práci

Najradšej by ste sa videli pri vode, no namiesto toho sedíte v kancelárii a klíma nestíha? Okrem toho vás čaká porada či pracovné stretnutie a vy musíte aj v najväčších horúčavách vyzerať tip-top? Oblečenie do práce má svoje nepísané pravidlá, ktoré sa ani v lete nepatrí porušiť, no s naším výberom biznis šiat to zvládnete s gráciou. Celý deň sa budete cítiť sviežo a ešte vám to aj poriadne pristane! 

Prečítajte si aj: Topy & sukne: Dokonalé spolu i zvlášť

Existujú strihy, ktoré sú do kancelárie ako stvorené, napríklad obľúbené košeľové šaty. Do práce si však pokojne môžete obliecť aj kúsok, ktorý by ste si so sebou zobrali aj na dovolenku. Stačí dodržať 3 zlaté pravidlá: prekryté ramená, nie príliš hlboký výstrih a dĺžka minimálne pár centimetrov nad kolená. Neverili by ste, koľko možností sa vám núka. 

Béžová klasika 3x inak

K formálnemu oblečeniu neodmysliteľne patria nude odtiene. Najmä v pracovnom prostredí, ktoré je oficiálne, ako sú priestory bánk či úradov, sa vyžaduje nenápadnosť. Šaty z nášho výberu sú však natoľko štýlové, že po béžovej siahnete aj dobrovoľne. V lete má niekoľko výhod - pôsobí dojmom čistoty, dá sa dobre kombinovať s bielou, čiernou i zlatou a na opálenej pokožke sa krásne vyníma. Elastické midi šaty na zips sú skutočne sexi kúskom aj bez toho, aby odhaľovali príliš. Za všetko môže detailné prešívanie, ktoré dokonale zadefinuje ženské krivky. Áčkové šaty s mašličkami na zvonových rukávoch sú pohodlnou voľbou, ktorá zároveň upúta. Ak chcete staviť na klasiku, vyberte si béžovo-čierne šaty s opaskom. Prekvapia vás skrytými bočnými vreckami.

 

Sýte farby

Pracujete v kreatívnom prostredí? Tak potom môžete siahnuť po žiarivých farbách. Krikľavé šaty si odložte radšej na voľný čas, no ak zvolíte kráľovskú modrú v elegantnej plisovanej úprave, nič nemôžete pokaziť. To isté platí o energickej cyklámenovej, ktorá je známa tým, že podnecuje tvorivosť. Jej kombináciou s dlhšími rukávmi a biznis strihom vznikli ideálne šaty do práce, napríklad pre manažérku v umeleckej sfére. Sýta zelená je už za posledné roky v pracovnom prostredí ako doma. Obľúbená farba letných šiat pristane rovnako blondínkam i tmavovláskam a v košeľovom strihu sú tieto šaty univerzálnej veľkosti jasnou voľbou na dlhý slnečný deň v práci. Okrem metalického opasku zaujmú najmä netradičnou postupnou dĺžkou.   

 

Ružová v biznis štýle

V správnom strihu dokážu aj nežné pastely pôsobiť skutočne seriózne. Mimochodom, práve kontrasty sú tým, čo pridáva outfitu štýl. Platí to aj pri pohľade na elastické šaty klasického strihu ozdobené hravým peplum volánom či svetloružové šaty s vrchným dielom v sakovom dizajne doplnenom plisovanou sukňou. Staroružové šaty s asymetrickou sukňou sú ukážkou, ako môžu vyzerať šaty do kancelárie podľa najnovších trendov

 

Jemné vzory

Nadčasové káro do práce nepochybne patrí, no videli ste už jeho letnú verziu? Svieža kombinácia ružovej, bielej a hnedej pôsobí na šatách s košeľovým zapínaním priam dokonale! Niektoré profesie umožňujú nosiť aj kvetinové vzory či jemný nádych boho štýlu. Len si treba dať pozor na príliš pestré farebné kombinácie. Vzdušné šaty s ľahkými dlhými rukávmi prinášajú fialové kvietky na bielom podklade a hoci pôsobia romantickým dojmom, so správne zvolenými doplnkami si ich môžete obliecť aj na pracovný obed. Ak máte rada jednoduché riešenia a hľadáte skutočne variabilné šaty, ktoré dokonale zapadnú do práce, na rodinnú oslavu a ešte si ich aj pribalíte k moru, jasnou voľbou budú pre vás modro-biele kvetované šaty áčkového strihu. Použitím ozdobnej šnúrky ši opasku v okamihu zmeníte ich uvoľnený štýl na formálny.      

 

Keď nie šaty, tak…  

Ak šaty nepatria k obľúbeným kúskom vo vašom šatníku, príjemnou alternatívou pre vás môže byť kombinácia topu či body a sukne. Ste skôr nohavicový typ? Tak vás v lete zachráni voľný overal, ktorý je nesmierne pohodlný, elegantný a vzdušný. Leto v práci vôbec nemusí byť zlé, ak zvolíte outfit, v ktorom sa budete celý deň cítiť príjemne a elegantne.

Pre viac inšpirácie zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu