Komu sa hodí olivová?

V móde sa využíva ako jemnejšia alternatíva k čiernej či šedej. Patrí k zemitým odtieňom, ktoré sú aj v spoločenskej móde čoraz obľúbenejšie. Ešte pred pár rokmi nebola olivová farba pri výbere elegantných šiat ani trochu žiadaná. No žena, ktorá si ju oblečie túto jeseň či v zime, bude považovaná za štýlovú a netuctovú krásku. Viete, ako ju nosiť v spoločnosti či do kancelárie a či vám vôbec pristane?

Prečítajte si aj: Do práce vo farbách jesene

Kedysi sa spájala s vojenským odevom, časom sa presunula do ulíc a vyrábalo sa v nej najmä oblečenie na voľný čas. Spoločenskú róbu ozdobila zrejme prvýkrát koncom 19. storočia, keď spolu s inými zemitými tónmi stúpla aj jej popularita v tomto odvetví módy. To sa však vysoká elegancia týkala len úzkej skupiny obyvateľstva. Už vtedy po originálnom odtieni zelenej siahali najmä milovníčky avantgardy a i dnes sú jej verné ženy, ktoré vedia byť tak trochu rebelky. A to najmä na poli módy. Ako jedna z mála farieb pristane aj večne svetlým typom pokožky, najmä v kombinácii s mahagónovými, či tmavohnedými vlasmi. Svedčí jej aj blond, no bez jemného opálenia by ste sa v olivovej mohli stratiť. Alebo to vyriešte tým, že siahnete po jej tmavšom odtieni.

Zelené midi šaty s volánikmi a rukávmi - Mia Dresses >>>

Je dosť nóbl na spoločenské šaty?

Rozhodne áno! Ak bude olivová tento rok farbou vašich plesových šiat, určite netrafíte vedľa. Nesmierne jej pristane dokonca aj taký luxusný materiál, ako je satén. Väčšinou v tejto farbe dizajnéri navrhujú priliehavé modely jednoduchého strihu, no pozrite, ako krásne vynikne na šatách s korzetom. Za vašu pozornosť stojí aj naša olivová novinka, ktorú ozdobila aktuálne trendová bočná vlečka. Táto farba má toľko podôb, že sa nedá jednoznačne povedať, aké doplnky k nej zvoliť, závisí to od konkrétneho odtieňa. Väčšinou jej pristane zlatá, no k veľmi svetlej olivovej sa hodí aj strieborná.      

 

Tip: Ako nosiť olivovú na jeseň?

Práve tento odtieň zelenej je ideálny na chladné mesiace. S olivovou dokážete vykúzliť dokonalý outfit hrajúci jesennými farbami. Do práce ju kombinujte s béžovými lodičkami, neskôr s elegantnými členkovými čižmičkami. Extra šmrnc vám dodá hnedý klobúk. Medzi top trendy jesennej sezóny patrí neopozeraná kombinácia olivových šiat s burgundy doplnkami. Odtieň pletených šiat z našej ponuky je pre ňu ako stvorený. Príjemným bonusom je, že sú pri všetkej svojej pohodlnosti veľmi elegantné. Maximálny komfort vám doprajú aj šaty s netopierími rukávmi.   

 

 

Ak ste hľadali odpoveď na otázku, aké ženy nosia olivovú, v aktuálnej sezóne by odpoveď znela: všetky, ktoré sa bavia módou. Nájdite aj vy svoj odtieň a kombináciu, ktorú si obľúbite.

Ak chcete byť vždy včas informovaná o aktuálnych módnych novinkách, sledujte nás na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube

Späť do obchodu